Hvordan ønsker du at lease din elbil?

Har du besluttet dig for, at du vil lease en elbil, som skal bruges til privatkørsel? Så er der helt generelt to forskellige måder, du kan gøre brug af, når det kommer til leasing af elbil. Disse to metoder er flexleasing og privatleasing. 

En hurtig forklaring på de to leasingformer er, at flexleasing kan sammenlignes med et billån. Dog er der markante økonomiske fordele ved flexleasing. Privatleasing svarer mere til at leje en elbil i en længere periode. Du skal altså finde ud af, hvilken af de to leasingløsninger du ønsker, når du skal lease en elbil.

Sådan foregår flexleasing af en elbil

Hvis du vælger flexleasing, så leaser du bilen af leasingfirmaet. Derved undgår du at skulle betale den fulde registreringsafgift for elbilen. I stedet skal du typisk betale mellem 0,5 – 2 % af afgiften som et månedligt beløb alt efter, hvor gammel elbilen er.

Når din leasingperiode udløber, skal du enten lease bilen igen, købe bilen eller selv sælge den. Ved køb af elbilen skal du betale for dens restværdi. Har du ikke et ønske om hverken at lease bilen igen eller at købe den, skal du selv videresælge elbilen for restværdiens beløb.

Privatleasing af elbil er nemt og bekvemt

Når du vælger at privatlease en elbil, så slipper du for en masse bekymringer, der er forbundet med at eje en bil. Ved privatleasing betaler du et fast månedligt beløb, der er beregnet ud fra dit kørselsbehov og de tilkøb, du eventuelt har et ønske om at inkludere i leasingaftalen.